Sociaal domein

Taakvelden

Wat willen we bereiken?

Optimaliseren uitvoeringsorganisatie Wmo en Jeugdwet.

Wat gaan we daarvoor doen?

Wanneer gereed?

Onderzoek of huidige BGTS-structuur nog een passende samenwerkingsvorm voor de toekomst is.

juni 2021

Toelichting

Momenteel voeren wij het onderzoek uit naar de huidige BGTS structuur van aan-z. De adviseur van de Benelux-Unie ondersteunt ons hierbij; mede in de afstemming met de Vlaamse gemeenten. Wij verwachten dat het onderzoek medio 2021 afgerond kan worden.

Wat gaan we daarvoor doen?

Wanneer gereed?

Verdere professionalisering van de dienstverlening.

Toelichting

Met de pilot Vaart in Veiligheid werken we aan het verkorten van de veiligheidsketen en aan een effectieve en efficiënte samenwerking in de veiligheidsketen, gekoppeld aan de lokale toegang. Het hoofddoel van Vaart in Veiligheid is het herstellen van de veiligheid van kinderen door processen binnen de keten op elkaar af te stemmen, integraal te werken (van wijkteam tot en met rechtbank) en daardoor de doorlooptijd substantieel te verkorten. Door expertise naar voren in het proces te halen versterken we onze lokale toegang.
In 2020-2021 werken we met de medewerkers van de toegang aan een verbetering van de werkprocessen en de toegang tot de Wmo en Jeugdhulp. Met de doorbraakmethode richten we ons gezamenlijk op meer maatwerk voor onze inwoners.

Wat willen we bereiken?

Preventie en vroegsignalering om problemen in een later stadium te voorkomen.

Wat gaan we daarvoor doen?

Wanneer gereed?

Het aanpakken van problemen in een zo vroeg mogelijk stadium.

doorlopend

Toelichting

U heeft op 30 juni 2020 ingestemd met de notitie Preventief Jeugdbeleid 2020-2022. In 2020, 2021 en 2022 richten we ons op 5 specifieke trajecten gericht op vroegsignalering Sociaal Domein breed; Kansrijke Start, POH-GGZ Jeugd, Maatwerkteam voor complexe casussen, Gezond in de stad Sluiskil en Aansluiting aan-z en onderwijs. Het betreft een 'levend' document; bij positieve resultaten wordt het aanbod toegevoegd aan het reguliere aanbod, trajecten die niet tot het gewenste resultaat leiden worden afgerond. We evalueren elk jaar de voortgang en nieuwe trajecten kunnen worden toegevoegd. Genoemde trajecten zijn aanvullend op de lopende inzet op preventie en vroegsignalering.

Deze pagina is gebouwd op 01/07/2021 12:59:29 met de export van 01/07/2021 12:35:09